logo
Nederlands
Tab: 
Title: 
Studeren aan de VUB
Content: 
Title: 
Het voelt als thuiskomen
Text: 

Okee. Nu denk je nog dat thuis bij mama is. Maar als kotstudent aan de VUB verandert dat snel. Want dan wordt de campus je honk. Waar je met duizenden andere studenten naar de lessen trekt. Naar voordrachten. Naar fuiven. Kortom, het wordt al snel een bende. Of in het studentees: familie.

Format: 
Introduction
Position: 
Geen
Title: 
Je buikgevoel zit goed
Text: 

De studentenresto’s aan de VUB? Algemeen beschouwd als de beste in hun soort. Elke dag keuze uit verschillende menu’s, waaronder minstens één vegetarisch. Uitgebreide salad bar. Een keur aan broodjes - ook in andere ontmoetingsplaatsen op de campus. Plus tal van eetgelegenheden in de onmiddellijke omgeving daarvan. En uiteraard ook verder naar het centrum van Brussel toe. Jouw innerlijke student? Komt méér dan aan zijn trekken aan de VUB.

Ontdek hier meer!

Format: 
Normaal
Position: 
Rechts
Youtube ID: 
dEW6r6J1ujk
Title: 
Welke vraag stelden we aan onze studenten en proffen?
Title: 
Je hebt alles binnen handbereik
Text: 

De unief als grabbelton van ideeën en ervaringen? Neem dat aan de VUB maar letterlijk. Cursussen en syllabi? Een paar stappen tot de Vubtiek. Literatuur rond je studie-gebied? Tien minuutjes tot de bib. Je vaste hand oefenen als toekomstig medicus? Het skillslab ligt om de hoek. Slagen als student? Aan de VUB liggen alvast de voorzieningen ertoe binnen handbereik.

Meer info!

Format: 
Normaal
Position: 
Links
Title: 
Je komt er tijd te kort
Text: 

Als je het gezond wilt houden, is er de atletiekpiste. De fitnesszaal. Het zwembad. Niet vies van een streepje cultuur? Dan zijn er de voordrachten, tentoonstellingen en filmvoorstellingen. En het Kultuurkaffee. Je wilt het extra gezellig? Welkom op de TD’s in de BSG-zaal. Of op de cantussen van een van de vele studentenkringen. Studeren? Moet je in de grootste studentenstad van België – jawel – echt tijd voor maken.

Meer info over het studentenleven vind je hier!

Format: 
Normaal
Position: 
Rechts
Title: 
Je weet je gesteund
Text: 

Studietrajectbegeleiders. Een sociale dienst. Een jobdienst. Een sportdienst. Een medische dienst. Brugcursussen. Workshops en trainingen. Aan de VUB barst het van initiatieven en faciliteiten om je een geslaagde studieloopbaan te helpen uitbouwen. Maar de grootste troef van de VUB ligt in het onderwijs in kleine groepen. En de korte afstand tussen student en prof. Universitair onderwijs zoals je het niet verwacht. Maar wél super effectief.

Maak kennis met onze studiebegeleiding!

Format: 
Normaal
Position: 
Links
Title: 
Ervaar het zelf
Content: 
Bezoek ons tijdens een infodag
BG: 
Title: 
Infodagen
Tiles: 
Image: 
Title: 
Wegbeschrijving
Image: 
Title: 
Wegbeschrijving
Image: 
Title: 
Wegbeschrijving
Tiles: 
Image: 
Title: 
Naast onderwijs doet een universiteit ook aan onderzoek
Image: 
Title: 
6 misverstanden over de VUB die niet kloppen
Title: 
Op kot
Content: 
Title: 
Op kot
Text: 

Toponderwijs genieten in je achtertuin? Je hoeft er niet dichtbij huis voor te blijven. Aan de Vrije Universiteit Brussel zit je op kot pal op onze groene campussen in Jette of Etterbeek – middenin een wereldstad nota bene. De voordelen zijn niet te overzien. En ben je na een paar jaar die geborgenheid en het malse VUB-gras ontgroeid? Dan trek je op kot in Brussel zelf. Elke dag een nieuwe ontdekking van wereldformaat, elke dag het gevoel wereldburger te zijn.

Format: 
Introduction
Position: 
Geen
Tiles: 
Image: 
Title: 
Ben jij een kot- of pendelstudent?
Image: 
Title: 
Hoe creëer je een loftgevoel op 20m²
Image: 
Title: 
Mag je niet op kot?
Tiles: 
Title: 
Studentenhuis
Text: 
Nieuwelaan
Title: 
Studentenhuis
Text: 
Schoofslaan-Triomflaan
Title: 
Brussels Health Campus
Text: 
In Jette
Youtube ID: 
55e9i1gEBzk
Title: 
De nieuwe koten in Etterbeek
Introduction: 
Rondleiding van de nieuwe koten in Etterbeek door Ludo Reuter, hoofd Studentenhuisvesting
Tiles: 
Title: 
Zin om op kot te gaan bij de VUB?
Text: 
De deadline voor de aanvraag van een VUB-kot is 1 mei
Title: 
Quanta Costa?
Text: 
VUB-koten zijn erg gegeerd. Omwille van hun ligging, sfeer en kwaliteit, juist ja. En ze laten zich verhuren voor een zacht prijsje.
Title: 
Nog te duur?
Text: 
Kom je in aanmerking voor een huurtoelage?
Title: 
Wanneer je de kamers kunt bezoeken
Tags: 
Title: 
Op kot of studio, aan jou de keuze!
Text: 

Een aantal privé-partners biedt studentenhuisvesting aan op en rond Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus. Bru-Upkot Elsene is een studentenhuis met kamers, studio’s, gemeenschappelijke ruimtes en een tuin, dit alles op een boogscheut van Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus. Je komt daar medestudenten van onze Franstalige zusteruniversiteit ULB tegen; wel zo goed om je Frans te oefenen! Als je op de Brussels Health Campus studeert, kan je ook terecht bij Bru-Upkot Jette. U-Residence verhuurt op de Brussels Humanities, Science & Engineering Campus studio’s aan studenten van de VUB, ULB, EhB of Vesalius College. 

Wil je liever in het centrum van Brussel op kot, dan is Brik jouw kotenleverancier!

Format: 
Normaal
Position: 
Rechts
Title: 
Op kot in bruisend brussel
Text: 

Brussel: sommigen studeren er in een wijde boog omheen. Anderen omarmen het mysterie, nemen de proef op de som… en worden spontaan verliefd op de enige wereldstad die de Benelux rijk is. En wat een rijkdom: spil van internationale politiek en economie, culinair en cultureel Mekka, bruisend van muziek, manifestaties, theater, film, toneel en musea. En middenin dat alles.
 

Format: 
Normaal
Position: 
Rechts
Title: 
Eten en drinken
Content: 
Title: 
Eten op en rond de VUB Alles waar je zin in hebt.
Text: 

Voedsel voor de geest? Vind je genoeg aan de VUB. Voedsel tout court? Al even ruim voorradig. Je kiest in onze restaurants dagelijks tussen een dagmenu, een vegetarische maaltijd, pasta of een wokmaaltijd. Liever een broodje? Wend je steven naar onze cafetaria of ontmoetingsplaatsen. Of een van de vele snackbars en cafés rond onze campussen. Een hongertje? Ben je zo kwijt bij ons

Format: 
Introduction
Title: 
Gezond, eerlijk en gevarieerd. Smaakt nog eens zo lekker.
Text: 

Resto
Elke dag maar liefst tot 6 dagmenu’s. Mét soep en dessert. En met oog voor de wereld. Letterlijk, want wekelijks bieden we een nationaal gerecht uit het buitenland aan. En kun je aanschuiven aan taaltafels om in internationaal gezelschap een vreemde taal te oefenen. Symbolisch, door waar mogelijk te kiezen voor Fair Trade producten en ingrediënten. En met light menu’s, een warme groentenbar en vegetarische schotels onze ecologische voetafdruk te verminderen. Eten in onze resto’s? Laat een dubbel goede smaak achter in de mond.

Title: 
Resto
BG: 
Title: 
Niet naar Resto?
Text: 

Opinio
Het moet niet alle dagen resto of cafetaria zijn. Op onze campussen kun je voor een lekkere hap ook terecht in de Opinio (Etterbeek). Een aangenaam, relaxed trefpunt. Met een ruim aanbod van broodjes en snacks. Een biertje, koffietje of frisdrankje erbij en je kan er weer tegen. 
Het uitproberen meer dan waard.

'T Complex
Sporten aan de VUB? Dat gebeurt in Etterbeek vaak in of rond Gebouw L. En dus vind je daar ook 't Complex. Een café met een heerlijk terras. En een heerlijke menukaart. Lichtgeprijsd en gevarieerd. Met klassiekers als croque-monsieurs, spaghetti bolognaise en frietjes met vol-au-vent. Gewoon omdat je van sporten honger krijgt. Of omdat je gewoon honger hebt, zonder meer.

Cafetaria
Ja natuurlijk. In ons cafetaria vind je een keur aan belegde broodjes, gebakjes, koffie en frisdranken. Daarvoor is het ook een cafetaria. Maar het is ook meer. Een ontbijtruimte bijvoorbeeld, want de deuren gaan open om 7.30 u ’s ochtends. En een werkplek met wifi: klap je laptop open en je kunt aan de slag – alleen of in groep. Plus een tentoonstellingsruimte. En in de examenperiode een plaats om te massablokken. Maar vooral: de hele tijd door is het de ideale ruimte voor ontmoetingen. Met bekenden en – nog spannender – onbekenden. Het cafetaria: aan de VUB ga je er niet alleen om te eten.

Eigen kost
Een Casa. Een Blokker. Een Hema. Een Colruyt. Een Krefel. Een Delhaize. Nee, dit is geen reclameblok. Alleen een kleine opsomming van winkels waar je boodschappen kunt doen en keukenbenodigdheden kopen. En dan vernoemen we nog niet de talrijke kruideniers-, groenten-, buurt- en nachtwinkels. Allemaal in een straal van om en bij een kilometer rond de campus. Je slaat graag zelf de hand aan de pan? Als kotstudent aan de VUB haal je ook als keukenprinses (M/V) je hartje op

Title: 
All-in
Content: 
Title: 
Kleine groepen, grotere ervaring
Text: 

Jouw grijze cellen en onze beroemde persoonlijke begeleiding: dé ultieme wapens om te slagen als student. Daar zetten we ook nog eens een goed uitgeruste infrastructuur en accommodatie naast. Niet hier of daar, maar netjes gebundeld op de campus. Infrastructuur die je helpt de leerstof optimaal te behappen. En om 'm te beleven. Want theorie én praktijk krijgen alle ruimte aan de VUB. Letterlijk. Da’s een kostbare troef voor later. Daarmee maak je ’t verschil.

Format: 
Introduction
Text: 

Kennis hebben? Héél handig. Kennis kunnen toepassen? Nog véél beter. Omdat je aan de VUB les volgt in kleinere, werkbare groepen, maak je die combinatie van kennen en kunnen snel tot de jouwe. Practica zijn hier geen veredelde hoorcolleges. Je gaat zelf aan de slag, en hebt steeds een assistent of professor in de buurt.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
Practica zijn hier nog practica
BG: 
Tiles: 
Title: 
De bib?
Text: 
Welke Bib?
Title: 
Boeken en cursussen?
Text: 
One stop shop.
Title: 
Aanvullend lesmateriaal?
Text: 
De vereniging helpt je verder.
Text: 

DE BIB? WELKE BIB?
Zowel in Jette als in Etterbeek is er een ruime bibliotheek. Boeken (of wat had je gedacht), internationale kranten en rustige studeerhoekjes à gogo. Plus een flink online aanbod. In Brussel vind je heel wat algemene en theamtische bibliotheken. De Albertina bijvoorbeeld, de Koninklijke Bibliotheek. Of de bibliotheek van het Quetelet Fonds, een paradijs op aarde voor economen en statistici.

BOEKEN EN CURSUSSEN? ONE STOP SHOP.
Waar de Vrije Universiteit Brussel allemaal een voortrekkersrol in speelt? Boekenkasten vol kunnen we erover schrijven. Wel ja, neem nu boeken. Bij ons schaf je die allemaal aan op een en dezelfde plek, om welk vak het ook gaat. De VUBtiek, zo heet onze winkel. Student in Jette of Etterbeek, maakt niet uit, de VUBtiek is open for business op de campus waar je studeert.

AANVULLEND LESMATERIAAL? DE VERENIGING HELPT JE VERDER.
Ook geïnteresseerd in voorbeeldexamenvragen, samenvattingen en extra leermateriaal? Onze studentenverenigingen sloegen de handen in elkaar en vormden de Overkoepelende Studentencursus Dienst (OSD). Een geoliede machine die jou aan zachte prijzen van ondersteunend materiaal voorziet. Typerend voor de VUB: onze studenten kwamen zelf met het initiatief op de proppen, en het werd voor de oprichters ook een prima case in het kader van hun opleiding.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Tiles: 
Title: 
De eenzame student.
Text: 
Of toch niet?
Title: 
Digitaal leerplatform
Text: 
Met filosofisch tintje
Title: 
Korting
Text: 
Op (les)boeken
Title: 
DROOM JE VAN EEN MEDISCHE CARRIÈRE?
Text: 

Dan is kiezen voor de VUB je eerste juiste diagnose. Op en top toegeruste snijzalen en een modern skillslab leiden je van dag 1 op tot een arts met verstand van zaken én handelen. Naar het beeld van je proffen. Want als ze je niet aan het begeleiden zijn, staan ze maximum 20 meter verderop levens te redden in het UZ Jette. Op die campus kom je voortdurend in contact met mensen die je alles kunnen vertellen over je latere beroepsmogelijkheden. Zo kies je door en door geïnformeerd je stages, en later je specialisatie. Een inspirerend voorbeeld, op zijn minst.

Youtube ID: 
xLwalQW3Nn8
Title: 
De snijzaal van de Brussels Health Campus
Title: 
Studentenleven
Content: 
Title: 
MENS WORDEN WAS NOG NOOIT ZO PLEZANT
Text: 

Fuiven? Dopen? Café’s? Hebben ze overal. En dus ook hier (gelukkig maar). Toch is het studentenleven aan de VUB uniek. Door de rijke en pertinent vrijzinnige traditie en folklore van onze studentenkringen. Door de dynamiek die 14000 studenten op 3 campussen samen creëren. Door de rijkdom en diversiteit aan verenigingen waarbij je je hobby’s kan ontdekken en beleven. Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden tot inspraak. Kortom, aan de VUB groei je als persoon. Door je te amuseren nog wel.

Format: 
Introduction
Position: 
Geen
Title: 
KICK OFF THE CAMPUS
Text: 

Hoe trap je een nieuw academisch jaar af? Met een feestje natuurlijk! Meer bepaald eentje dat twee weken duurt. Enfin, zo gaat het eraan toe aan de VUB. Kick off the campus heet het beestje en het roert zijn hoofd begin oktober: een onvergetelijk event boordevol informatiemomenten, drankjes, babbels en niet te vergeten: danspassen op het gras van onze campussen. Dat geschaterlach van omstaanders? Heb je niet gehoord.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
SPORT EN CULTUUR
Text: 

Kijk, het kan gebeuren. Dat je van sporten houdt, bedoelen we. Of van cultuur. Er bestaan zelfs mensen die van beide houden. Daar behoor je toe, zeg je? Wel, dan zul je aan de VUB serieus aan je trekken komen. In het zwembad, bijvoorbeeld. Of op de atletiekpiste. Of in de fitnesszaal. Allemaal te vinden op onze campus. Muziek? Films? Tentoonstellingen? Ook al ter plaatse te beleven en mee te maken. Dag in dag uit, zowaar. Nee werkelijk, het kan niet op.

Ontdek het sportaanbod hier.

 

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
Laat je stem horen
Text: 

Democratie brengt niet alleen beleid met zich mee, maar ook vrijheid van kritiek op dat beleid. Ben jij die kritische analist die de studentengemeenschap informeert over het reilen en zeilen aan de VUB? De m/v die bovendien ook creatief met de pen of pakweg het mixpaneel overweg kan? Onthoud dan: De Moeial en XLAir, respectievelijk het studentenmagazine en de studentenradio.

Format: 
Normaal
Position: 
Rechts
Tiles: 
Image: 
Title: 
Brussel is véél meer dan een studentenstad
Image: 
Title: 
De tijd van je leven! Maar hoe en waar?
Image: 
Title: 
Het leven zoals het is
Youtube ID: 
t2PURdqDUbU
Title: 
Zomer op de campus
Introduction: 
De grasvelden rond de campussen. Ideaal om te kletsen, studeren, eten ...
Title: 
Inspraak: jij bestuurt mee de universiteit
Text: 

Sinds kort hebben studenten aan elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen inspraak in het beleid. Dat is dan ongeveer 20 jaar nadat de VUB er mee van start ging. Naast het Vrij Onderzoek is democratie van meet af aan een leidend principe geweest – en dat blijft het. Via de studentenraad bepalen onze studenten samen met hun professoren en rector de koers van de VUB.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Youtube ID: 
WfazGXVwznM
Title: 
Kick off
BG: 
Title: 
Er zit meer in een een studentenliedje dan je denkt
Text: 

De Vrije Universiteit Brussel is ontstaan uit een wil om vrij en vrank te mogen denken en om kritisch en objectief te mogen onderzoeken, wars van dogma’s. Dat principe van Vrij Onderzoek vind je hier overal terug. Zeker bij onze studentenkringen en hun folklore. Precies dat maakt de feestjes en cantussen hier uniek. Want ze vertellen een sterk verhaal.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
UserID: 
vrije_universiteit_brussel
PhotosetID: 
72157642852772035
Title: 
Studiebegeleiding
Content: 
Title: 
BEGELEIDING AAN DE VUB. IN NOOD LEER JE JE UNIEF KENNEN.
Text: 

Als beginnend student is het altijd even zoeken. Maar niet getreurd. Al van de eerste dag kun je bij ons een beroep doen op flink wat mensen en diensten om je verder te helpen. Wellicht heb je dat al snel niet meer nodig. En indien wel? Geen probleem: jouw hele studieloopbaan lang blijven onze begeleidingsdiensten voor jou open. Maak er gebruik van wanneer je wilt. Of wanneer de nood het hoogst is. Altijd welkom.

Format: 
Introduction
Position: 
Geen
Title: 
SLAGEN ALS STUDENT
Text: 

Hoe slaag je als student? Ten eerste: je maakt de juiste studiekeuze. Ten tweede: je hanteert de juiste studeermethode. Op beide gebieden steekt de VUB je een flinke hand toe. Met zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding. Met werkgroepen studievaardigheden. Met brugcursussen. Hulp bij het schrijven van een bachelor- of masterproef. Niet zeker of je de juiste keuze hebt gemaakt? Last van examenangst? Spreek erover in het studiebegeleidingscentrum. En zie je twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
Ben jer er klaar voor?
BG: 
Title: 
VELE KLEINE ZETJES MAKEN ÉÉN GROOT SUCCES
Text: 

Studeren kost geld. Maar dat is geen reden om het uit je hoofd te zetten. Heb je het minder breed, dan kun je aan de VUB terecht bij het team studentenstatuut & studiefinanciering. Daar overloop je samen met een medewerker de mogelijkheden om je studiekosten haalbaar te houden. En die zijn legio: studietoelagen én voorschotten daarop, sociale toelages, huurtoelages, renteloze leningen, vermindering studiegeld, externe beurzen, enzoverder. Bang dat studeren financieel je petje te boven gaat? Een bezoekje aan het team studentenstatuut & studiefinanciering klaart je hemel op.

Contacteer onze specialisten

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Tiles: 
Title: 
WERKEN EN STUDEREN
Text: 
Nergens zoveel mogelijkheden
Title: 
TOPSPORTEN EN STUDEREN
Text: 
Een verhaal van topprestaties
Title: 
STUDEREN MET EEN FUNCTIEBEPERKING
Text: 
Geen onoverkomelijke hindernis
Title: 
STUDEREN IN HET BUITENLAND
Text: 
Leg de wereld aan je voeten
Title: 
MAAK KENNIS MET JE PERSOONLIJKE VRAAGBAAK
Text: 

Studietrajectbegeleider heten ze officieel. Er zijn er flink wat aan de VUB. Elke faculteit heeft er minstens één. Hun taak? Er zijn voor jou. Vragen over je studieprogramma? Over vrijstellingen of mogelijke herkansingen? Moeite met kiezen tussen de aangeboden masters? Praat erover met je studietrajectbegeleider. Zijn of haar advies brengt je gegarandeerd een stuk verder. En het is nog een aangenaam moment ook. Want in tegenstelling tot hun gewichtige titel, zijn studietrajectbegeleiders heel vlot en informeel in de omgang. Zoals trouwens iedereen aan de VUB.

Ontmoet ze op de infodag!

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
Studiekeuze
Content: 
Text: 

Er bestaan oneindig veel studiemogelijkheden in het hoger onderwijs. Logisch dat het niet gemakkelijk is om te kiezen. En tegelijk speelt het kiezen van een studie die goed bij je past een heel grote rol in jouw kansen op slagen in het hoger onderwijs. Best stressvol! 
Maar de Vrije Universiteit Brussel helpt je om je op het goede pad te zetten. Eerste raad: je moet er actief aan werken. Leg je niet onmiddellijk neer bij je eerste keuze, maar sta open voor andere invalshoeken. 

 

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Title: 
STAP 1: JEZELF LEREN KENNEN
Text: 

Zoek het niet te ver en kies voor een studierichting die nauw aansluit bij jouw persoonlijkheid. Ben je een creatieve duizendpoot? Een wereldverbeteraar in hart en nieren? Een kei in het organiseren? Of een rasechte problem solver die houdt van straffe analyses? Je moet je buikgevoel volgen, maar wat als je je eigen capaciteiten niet goed kan inschatten?

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Tiles: 
Image: 
Title: 
Hoe de juiste studiekeuze maken?
Image: 
Title: 
Waarom studenten niet slagen?
Image: 
Title: 
Doe de quiz!
Image: 
Title: 
Bang dat je geen goede basis hebt?
Title: 
STAP 2: INFORMATIE OPZOEKEN
Text: 

Duizenden brochures en webpagina’s bestaan er over de opleidingen die je kan doen. Hoe zie je door de bomen het bos nog? Waar moet je op letten? Niet eenvoudig. In het e-book zetten we het allemaal op een rijtje. 

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Youtube ID: 
ATUY4HIVyAc
Title: 
Weet jij wat leerkrediet en studiepunten zijn?
Text: 

Heb je een shortlist van opleidingen die jou interessant lijken? Hoog tijd om grondig te vergelijken. Leg de tabellen van de bachelor naast elkaar. Ken je alle vakken in het curriculum? Weet je wat ze inhouden? Wat zijn de belangrijkste? Maar vooral: passen deze vakken bij mijn interesse en voorkennis? In het e-book gaan we hier nog ver op in. Download het hier. 

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Tiles: 
Image: 
Title: 
Volg jij je vrienden in hun studiekeuze?
Image: 
Title: 
Ken jij de 4 mythes over studiekeuze
Image: 
Title: 
Beroepen van de toekomst
Title: 
STAP 3: VERKENNEN
Text: 

Vergelijken moet je objectief doen. Met een kritische blik. Zo leren wij het ook aan onze studenten. Maar je buikgevoel moet ook goed zitten. Daarom breng je best een bezoekje aan de instelling die je interesseert tijdens een infodag of openlesdag. Je gaat er tenslotte minstens vier jaren studeren. 

Format: 
Normaal
Position: 
Geen
Youtube ID: 
dEW6r6J1ujk
Introduction: 
Wil je al eens kennismaken met onze studenten? Wij stelden hen één vraag. Kan jij ze raden?
Tiles: 
Title: 
Bepaalt studiekeuze je toekomst?
Title: 
Kan je echt niet kiezen?
Hero: 
Slide: 
Image: 
Topline: 
Waarom?
Headline: 
Daarom!
Image: 
Topline: 
Op kot aan de VUB
Headline: 
Da's op kot op de VUB